CuprinsGelu Radu
Un ardelean la București

ISBN 978-606-616-414-6
Sibiu, 2021
11x20
cm
264 pag.

     Dacă Avrigul a fost leagănul copilăriei mele, iar în adolescență am trecut prin Sibiu, Timișoara și Cluj, maturitatea mea s‑a consumat în București, între anii 1964 și 2006. Despre această ultimă perioadă voi scrie cele ce urmează.
     Mi‑am dat seama destul de repede că m‑am „înhămat” la un lucru greu. Aveam în primul rând dificultăți de vedere și de memorie. Toată viața de proiectant am desenat; de multe ori desenele erau încâlcite, cu detalii „puchinoase”, adică mărunte. Acum plătesc polița. Fiul meu, Adrian, mi‑a adus un monitor mai mare și o tastatură luminoasă cu care mă descurc, bineînțeles cu ochelari și o lupă. Cu memoria a fost mai greu. Începând din anul 1970, primeam anual de la Institut o agendă, în care notam aproape zilnic ce făceam. Era memoria perfectă, numai că, atunci când m‑am mutat la Avrig, le‑am aruncat la gunoi. Am păstrat doar pe cea din 1977 de la cutremur și pe cea din Germania din 1993, dar nici pe acestea nu le mai găsesc printre cărțile din bibliotecă.
     Atunci când îți povestești viața, volens nolens ți‑o retrăiești. Cu acest prilej, alături de întâmplări și fapte, îți devoalezi și sentimentele, cu alte cuvinte îți pui sufletul pe tavă și‑l oferi cititorului. Aceasta este dificultatea majoră a acestui demers.
     Vă invit la o plimbare împreună, prin viața mea!

Gelu Radu