CuprinsNicolae Vasile, Dumitra Dana Elena, Irina Corneşeanu, Nicolae Silviu Constantin
Proteza mobilizabilă - Proiect şi tehnologie

ISBN 978-606-8030-68-5
Sibiu, 2010
20,5x29 cm

282 pag.

     Prin aceste pagini de curs, autorii şi-au propus să prezinte proteza scheletată ca principală rezolvare în tratamentul edentaţiei parţiale extinse, atunci când tratamentul implanto-protetic nu poate fi aplicat din motive locale, generale sau financiare.
     Se face o incursiune în timp, prezentându-se felul în care drumul parcurs de protetica dentară de la începuturile istoriei până în vremurile actuale a fost influenţat de continua evoluţie ştiinţifică şi culturală a omenirii. Tehnologia modernă a protezei scheletate a preluat tehnici industriale care au fost aplicate miniatural în tehnica dentară.
     Numărul mare de aparate, instrumentar şi materiale necesare realizării protezelor parţiale scheletate, precum şi tehnologia aferentă impun o pregătire deosebită atât a medicului, cât şi a tehnicianului, toate acestea fiind minuţios prezentate în cadrul acestei cărţi, reprezentând astfel un îndrumar practic pentru tehnicieni şi medici tineri.
     Autorii prezintă în amănunt toate etapelor clinice şi de laborator necesare instituirii unui tratament complex al edentaţiei parţiale, având ca obiectiv restaurarea unui echilibru biologic, anatomic, fiziologic şi psihologic perturbat prin dispariţia unuia sau mai multor dinţi.