CuprinsAviad Meitar
O aventură incredibilă - Cum a depăşit Pepsi aşteptările în România
ISBN 978-606-8030-72-2
Sibiu, 2010
14,5x20
cm
200 pag.

    O poveste adevărată şi fascinantă despre cum a ajuns marca Pepsi-Cola în România. Cartea „O aventură incredibilă”, a lui Aviad Meitar, este, în egală măsură, educativă şi captivantă. Cu aproape niciun fel de experienţă în industria băuturilor ori în sfera afacerilor din România, Meitar şi colegii săi s-au hotărât să cucerească această piaţă. Pe parcursul următorilor 15 ani, au lansat numeroase noi mărci, arome şi ambalaje, luptându-se pentru dominaţie cu rivalul lor, Coca-Cola. Cartea oferă o relatare nemijlocită despre cum a reuşit un grup tenace de antreprenori să treacă peste suişurile şi coborâşurile economice şi politice, construind în România o firmă de băuturi de succes. Pe de-o parte itinerariu al îndrăznelii şi inovaţiei în afaceri, iar pe de alta jurnal de călătorie dintr-o ţară care trece prin schimbări fundamentale, „O aventură incredibilă” este plină de acţiune, de lecţii utile şi de cea mai pură bună-dispoziţie.
    Aviad Meitar a pus bazele afacerii Pepsi în România în 1991, ca reprezentant al unui grup de investiţii din Statele Unite; el a condus această afacere încă  de la început, trecând prin toate etapele de dezvoltare, până la vânzarea ei către cel de-al doilea îmbuteliator Pepsi, ca mărime, din lume. În prezent, este preşedinte al îmbuteliatorului Pepsi din Bulgaria.
    „Aventura pe care ne-o descrie Aviad Meitar este, mai presus de orice, una care intrigă. Această mărturie concisă şi foarte bine scrisă despre modul în care a fost pusă pe picioare o marcă americană într-o ţară est-europeană constituie una dintre rarele ocazii de a afla cum poate fi condusă o afacere către succes, în pofida celor mai dificile provocări.”


- ForeWord Clarion Review

 

www.aviadmeitar.com