CuprinsFlorin Grosu
Mic atlas de histologie generală
ISBN 978-606-616-491-7
Sibiu, 2022
20,7x29,3
cm
136 pag.

      Histologia și Citologia reprezintă disciplina fundamentală care studiază principiul de organizare microscopică a țesuturilor și organelor. Cunoașterea structurii microscopice normale a țesuturilor și organelor reprezintă o etapă obligatorie în formarea viitorilor medici atât pentru a înțelege mecanismele fundamentale care stau la baza evoluției materiei vii, cât și pentru a înțelege modificările care apar în timpul evoluției naturale a diferitelor procese patologice, esențiale pentru formularea diagnosticului final și stabilirea strategiei terapeutice.
      Conținutul volumului este dedicat în mod specific pentru studenții care se pregătesc în domeniile medicinei sau profesii medicale înrudite. Prin parcurgerea acestuia, studenții vor cunoaște și aplica noțiunile generale de histologie și citologie. Volumul este împărțit în patru capitole principale, fiecare axându-se pe cele patru tipuri de țesuturi fundamentale: epitelial, conjunctiv, muscular și nervos.
      Fiecare capitol conține un număr mare de imagini și ilustrații relevante cu scopul de a simplifica asimilarea cunoștințelor și integrarea informațiilor, ceea ce conferă acestui volum calitatea de atlas pentru studiul celulelor, țesuturilor și organelor, total compatibil cu colecția didactică de lame microscopice a Catedrei de Histologie puse la dispoziția studenților. Preparatele microscopice au fost fotografiate la obiective de diferite mărimi, astfel încât microfotografiile cuprind atât imagini de ansamblu, cât și de detaliu ale preparatelor, imaginile fiind însoțite de un text explicativ, concis care ușurează înțelegerea structurilor prezentate.

Florin Grosu