CuprinsMihaela Leventer, Ana Maria Dumitrescu, Cătălin Popescu
Doctorul te sfătuieşte CUM SĂ SCAPI DE ACNEE
ISBN 978-606-616-064-3
Sibiu, 2013
14,5x20
cm
88 pag.

       Lucrarea de faţă a fost scrisă pentru numeroşii noştri pacienţi care au avut sau au în prezent acnee şi pentru părinţii adolescenţilor cu acnee care trebuie să-şi înţeleagă corect odraslele.
Am întâlnit de-a lungul anilor pacienţi disperaţi că nu găsesc soluţie pentru această problemă a tenului, care se tratează incomplet, care abandonează tratamentul medical sau care cad victime sfaturilor neprofesioniste, de multe ori vehiculate pe internet, în familie sau în grupul de prieteni. Am întâlnit şi familii care cred că acneea trece de la sine şi nu trebuie făcut nimic ca s-o limitezi, deşi acneea poate lăsa pe piele stigmatul cicatricilor. Acneea este o boală care răvăşeşte viaţa pacienţilor noştri, fie că sunt tineri la pubertate sau adulţi cu responsabilităţi şi care, în ciuda vârstei, continuă să aibă leziuni pe faţă, trunchi sau decolteu.
      Cartea vrea să răspundă celor mai frecvente întrebări care ni se pun nouă, medicilor.
      Am dorit să risipim mituri şi idei greşite dar bine încetăţenite şi am pledat pentru necesitatea unui diagnostic corect şi a unui tratament condus de medicul dermatolog, singurul competent în această problemă.
      Echipa de medici dermatologi care a realizat lucrarea este formată din specialişti cu experienţă vastă, care s-au implicat activ în acest demers editorial.
      Fără ei, fără ajutorul echipei din umbră formată din oamenii noştri apropiaţi: Mihaela Coşeru, Diana Rotaru, Gabriela Dodan şi Mirel Leventer, lucrarea n-ar arăta atât de profesionist.
      Lor şi companiei Astellas, cu sprijinul căreia a fost posibilă publicarea acestei cărţi, le mulţumesc în mod special.
Doctor Mihaela Leventer
Autor şi coord
onator al lucrării