CuprinsDana Dumitra
Considerații estetice și funcționale în terapia implantară
ISBN 978-606-616-484-9
Sibiu, 2022
20,7x29,3
cm
160 pag.

    Implantologia orală a beneficiat de un interes deosebit manifestat prin realizarea a numeroase studii clinice, histologice şi biomecanice, efectuate în paralel cu o dezvoltare rapidă a industriei sistemelor implantologice şi a altor materiale utilizate în cadrul tratamentului implanto-protetic.
    Implantul dentar are rolul de a înlocui dinții lipsă sau grav deteriorați în condiții de maximă siguranță. A trăi fără dinți poate fi jenant și incomod, lipsa dinților afectând vorbirea, aspectul fizic, capacitatea unei persoane de a se alimenta corect și de a se integra în societate.  Diverse studii au demonstrat faptul că restaurările susţinute pe implanturi, fie ele fixe sau mobilizabile oferă condiţiile necesare realizării dezideratului: confort, estetică și funcționalitate. Orice pacient poate beneficia de tratament restaurator prin implanturi, excepție făcând doar acei pacienți cu boli sistemice grave aflați sub tratament chimioterapic și radioterapie.
    Dincolo de entuziasmul generat de multiplele avantaje conferite de o restaurare implanto-protetică precum: refacerea reliefului facial, a fonaţiei şi esteticii, obţinerea unei eficienţe masticatorii similare cu cea a dinţilor naturali, nu trebuie uitat faptul că toate aceste beneficii devin reale doar în contextul respectării protocolului de dispensarizare pe care fiecare pacient il primește la sfârșitul tratamentului.
    Având convingerea că pacienții nostri au în momentul de față o educație medicală sănătoasă, fiind preocupați de sănătatea orală, lansez cu această ocazie invitația către medicii dentiști specialiști să facă mereu pași spre dezvoltarea profesională , spre cunoaștere, în vederea obținerii informațiilor necesare cu aplicabilitate practică, venind astfel în sprijinul pacienților noștri prin serviciile de specialitate oferite.

Autorul