Home Lectori Program Contact

 

 

Masterclasses 2010

În anul aceasta, mai exact între 20 şi 30 iunie 2014, se va organiza cea de-a IX-a ediţie a masterclass-ului instrumental și de dirijorat coral de la Sibiu. Manifestare muzicală cu participare internațională, masterclass-ul sibian şi-a dobândit o reputaţie deosebită, constituindu-şi o tradiţie care se cere continuată, întrucât este vorba de maeştri ai viorii, pianului şi trompetei, de profesori reputați în tehnica dirijoratului coral care îşi pun cu generozitate talentul muzical şi experienţa didactică la dispoziţia tinerilor din România şi de peste hotare. Există cursanţi care nu au lipsit de la nici o ediţie a acestui curs de măiestrie instrumentală. Mai largă ca anvergură decât precedentele, ediţia a IX-a are ca invitaţi pe lângă tineri din România, elevi de la liceele de muzică din Bucureşti, Constanţa, Tg. Mureş, Cluj-Napoca, Sibiu etc., studenţi de la academiile de muzică din ţară şi din străinătate. Cursurile de măiestrie vor fi ținute individual şi în colectiv la pian, trompetă şi vioară. De mare succes sunt și cele de dirijorat coral. În anul 2014 sunt prevăzute câteva concerte și recitaluri ale maeştrilor, evenimente muzicale devenite tradiţionale, cuprinse în programul manifestării. Se organizează, de asemenea, conferinţe interactive pe teme de importante în domeniul muzicii. Cursul va fi încheiat cu Concertul participanţilor, desfăşurat în ultima zi a manifestării. Nu va lipsi nici o excursie finală în frumoasa regiune a Sibiului, oferită tuturor celor care sunt interesaţi.

Cursanţii au şansa de a se afirma în concertele susţinute la Sala Thalia
și vor primi diplome de participare.

ÎNSCRIEREA LA CURS
- Înscrierea se face telefonic şi pe e-mail (sirghieanca@yahoo.com). În ordinea notării pe listă se înregistrează în 20 iunie 2014 orele 17.00 numele cursanţilor. Taxa de înscriere este de 250 lei la cursul instrumental și 50 lei la cel de dirijorat coral. Suma se predă în ziua de 20 iunie, la sosire. Pentru taxă se primeşte o chitanţă.
- Vă stăm la dispoziţie cu recomandarea unor pensiuni, care asigură condiţii civilizate, astfel că un loc de cazare costă 30-40 lei pe noapte şi chiar mai puţin.Astfel:
- Pensiunea COSTAS de pe B-dul Vasile Milea nr. 26, Sibiu, are paturi largi în care se pot culca 2 şi chiar 3 persoane, (dacă este vorba de copii mai mici). Faceţi rezervări din timp la tel: 0748/100.869
- Pensiunea FAVORIT, str. Calea Dumbrăvii, nr.52, Sibiu, tel. 0757/731.073 sau 0744/955.992, e-mail: contact@pensiuneafavorit.ro ori pensiunesibiu@yahoo.com, are camera cu două sau trei paturi la prețul negociabil de 30-40 lei patul. Autobuz până la Filarmonica de Stat din Sibiu în 15 minute.
- La Pensiunea KORONA, str. Luptei, nr. 8, Sibiu, condiţii optime, dar drumul pe jos de 25-30 minute până la Sala THALIA. Există şi autobuz. Tel. 0269/225.533 sau 0369/405.444. Se acceptă patul cu 40 lei, dacă sunt 4 elevi intr-o cameră mare, mai mult de 5 nopţi.
- Pensiunea TRANSILVANIA, Str, Hipodromului, nr.9 A., Sibiu, unde patul în cameră dublă costă 50 lei, iar dacă sunt trei în cameră, plătesc 33 lei de pat. Rezervările se fac, cât de repede posibil la telefon 0754-628-379.

- Colaborăm şi cu alte pensiuni. Contactaţi-ne telefonic: 0744/885.533. sau prin E-mail: sirghieanca@yahoo.com

Vă rog să specificaţi la birourile de recepție pentru cazare că solicitaţi camerele reţinute de prof. Anca Sîrghie pentru masterclass, care beneficiază de o reducere. Negociați prețul.
- Masa se poate servi la diferite restaurante sibiene, contra unor preţuri acccesibile.Veți fi consiliați și garantăm calitatea deservirii.

Cu urări de succes,
organizator, conf.univ.dr. Anca Sîrghie