Curs de măiestrie instrumentală (vioară, violoncel, pian)
                                             şi muzică de cameră

Editia 2014

Curs internaţional de măiestrie instrumentală şi de dirijorat coral, ediţia a IX-a, 2014 la Sibiu

Într-un oraş cu o bogată tradiţie muzicală, cum este Sibiul, a fost primită cu mulţumire iniţiativa Filarmonicii de Stat Sibiu în colaborare cu Liga culturală „România-Franţa” Sibiu, cu Casa Corpului Didactic şi cu Liceul de Artă din localitate, de a valorifica prestigiul european al maeştrilor plecaţi de pe aceste meleaguri şi care se oferă să îndrume anual pe tinerii de talent. Conceput să fie desfăşurat de-a lungul mai multor ani, proiectul celui de-al IX-lea masterclass la Sibiu prevede un moment pregătitor, organizatoric, în perioada aprilie-mai 2014, când se realizează prospectarea la nivel zonal şi naţional prin invitarea elevilor şi a studenţilor la un nou curs de măiestrie interpretativă instrumentală şi dirijoral-corală. Adresăm rugămintea către directorii de licee şi decanii de la Conservator să scoată afişul ataşat pe hârtie color în format A3 şi să-l prezinte atât la punctele de afişaj, cât şi profesorilor de profil, spre a-l discuta cu cei interesaţi. Delegaţii noştri vă vor oferi banii cheltuiţi în acest scop.

Manifestarea în sine se desfăşoară între 20 şi 30 iunie 2014, după un program care se va afişa din timp pe site-ul indicat pe afiş. Ea nu impune restricţii de vârstă şi constă în cursuri individuale şi colective zilnice organizate pentru cursanţii români şi străini, specializaţi în disciplinele pian, vioară, trompetă, muzică de cameră şi dirijorat coral. În program figurează de asemenea concerte ale maeştrilor, profesionişti de talie mondială, sosiţi din S.U.A., cursuri de iniţiere în istoria muzicii româneşti şi a mişcării corale.

NOTA BENE. Anual maeştrii recomandă pe cei mai talentaţi cursanţi ai Masterclass-ului de la Sibiu unor academii de muzică din Europa şi din America, ajutându-i să se înscrie ca studenţi, spre a-şi continua desăvârşirea instrumentală şi muzical corală.

Ecouri in presa

Interviuri

Arhiva

Contact