CuprinsLaura-Camelia Vîlsan
Percepţia socială asupra copiilor/tinerilor instituţionalizaţi
ISBN 978-606-8030-67-8
Sibiu, 2010
14,5x20,5
cm
88 pag.

   Majoritatea dintre noi suntem norocoşi: ne nastem în familii care îşi asumă responsabilitatea să ne crească, ne oferă o educatie şi ne ghidează primii paşi în lumea reală. Din păcate, există şi în România, ca peste tot în lume, copii mai puţin norocoşi, care se nasc în familii dezorganizate, fără simţul răspunderii, sau fără preocuparea de a-şi asuma responsabilitatea pentru faptul că aduc un copil pe lume.
   Pentru aceşti copii, statul a creat instituţii, care se substituie rolului de părinţi şi care, conform legislaţiei din domeniu, actionează în interesul superior al copilului, acela de a-i asigura un cămin, o educaţie, şi atâta dragoste cât este cu putinţă.
   Astfel copiii institutionalizaţi atât la şcoală cât şi în comunitatea unde îşi au rezidenţa de multe ori se lovesc de percepţia socială a celor din jur.
   Cartea este menită să identifice acele metode prin care integrarea copiilor institutionalizaţi din judeţul Sibiu să se facă în mod armonios, fără discriminari, fără prejudecăţi şi stereotipii. Care este percepţia societăţii sibiene asupra copiilor din centrele de plasament şi dacă există bariere de percepţie şi comunicare în ceea ce-i priveşte pe aceşti copii şi tineri cu care soarta a avut alt plan decât acela de creşte alături de familia lor, veţi afla din această carte.